REKLAMA
Czech English French German Italian Spanish
  • Jogurtový koláč s jablky

    Jogurtový koláč s jablky je rychlý recept, do kterého můžete použít nejen podzimní jablíčka ze zahrad Vysočiny. Výborně se pro přípravu koláče hodí také meruňky a hrušky. Rychlá příprava vás odmění skvělou chutí a svěžestí koláče.

     

     Dále 
  • Vopelky - bramborové placky

    Vopelky jsou placky z bramborového těsta, obvykle sypané mákem či mazané povidly. Někdy jsou pojmenovány také jako pekáčky.

     

     Dále 
  • Tradiční křupavý bramborák

    Bramborák (starší název cmunda) je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů, který se připravuje smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšího koření (kmín, pepř, nakrájená cibule) na tuku.   Dále 

Novinky

VIDEO: Pekárna Adélka používat tradiční technologii přípravy těsta

chleb adelka ikona 270x180Pelhřimovská pekárna Adélka nově připravuje své pečivo a chleba tradiční technologií bez použití přídavných látek pro zvyšování chuti či barvy pečiva. Díky návratu k technologii používané za starých časů je teď chuť pečiva z Adélky výraznější a přitom zcela přirozená. Konkrétně se jedná o přípravu těst na omládek k intenzivnímu prokvašení pšeničné mouky.

Celý článek...

Osobnosti ochutnali

Mluvčí Radek Tulis prozradil, co na Vysočině ochutnat

tulis radek 270x180Radek Tulis, kterého znají lidé jako tiskového mluvčího města Jihlavy, je milovníkem dobrého jídla a pití. Svých gurmánských favoritů má na Vysočině hned několik. Jak sám prozrazuje jednou z nejlepších vysočinských specialit je prý jakékoliv pivo vařené na Vysočině. To ale nejsou jediné regionální speciality, které má rád. VÍCE SE DOZVÍTE VE VIDEU UVNITŘ ČLÁNKU.

Celý článek...

Hledat

Klíčové slovo koláč Celkem nalezeno výsledků : 3.

Hledat znovu

Výsledky hledání

  1. Jogurtový koláč s jablky

    Kategorie: Recepty/Recepty

    Jogurtový koláč s jablky je rychlý recept, do kterého můžete použít nejen podzimní jablíčka ze zahrad Vysočiny. Výborně se pro přípravu koláče hodí také meruňky a hrušky. Rychlá příprava vás odmění skvělou ...
    Neděle, 06 Listopad 2011
  2. Tarte Tatin

    Kategorie: Slovníček kulináře/Slovníček kulináře

    Nnázev pro jablečný nebo hruškový koláč, který se peče pod plátkem těsta, ale podává karamelizovaný obráceně, je podle receptu sester Tatinových.  ...
    Pondělí, 01 Srpen 2011
  3. Flan

    Kategorie: Slovníček kulináře/Slovníček kulináře

    Koláč s ovocem, pudinkovým krémem nebo se sýrem či masem; ve Francii a Španělsku rovněž pudink nebo karamelový krém (původ: starofrancouzský výraz flaon, vzniklý z latinského flado = plochý koláč).  ...
    Pondělí, 01 Srpen 2011

Parametry hledání
Pouze hledat:


Který z produktů je podle vás nejtypičtější pro Vysočinu?

Přihlašte se prostřednictvím facebooku



VIDEO

Zapojte se i vy

Chcete, aby se o Vašich službách a produktech dozvěděli návštěvníci a registrovaní čtenáři kulinářského portálu Vysočina CHUTNÁ? Kontaktujte nás na info@vysocinachutna.cz. Poskytneme Vám podrobnosti o podmínkách zapojení do unikátního projektu.

Vysočina Chutná na Facebooku