Czech English French German Italian Spanish

Novinky

Přístroj na espresso slaví 190. narozeniny

espresso ikonaDenně se na celém světě vypije 1 400 milionů šálků kávy. Díky jedinečné vůni a bohaté chuti se káva stala po sklenici vody nejoblíbenějším nápojem. Znalci a milovníci kávy se shodují, že nejintenzivnější zážitek přináší espresso. Jedinečná konzistence, exotická vůně, bohatá pěna a jemnost šálku dokáže povzbudit všechny smysly. Stroj na jeho výrobu vynalezl v roce 1822 Francouz Louis Bernard Rabaut. 

Celý článek...

Pojízdná prodejna plná Regionálních potravin vyjíždí na turné po českých a moravských městech

pojizdna prodejna tour ikonaNa dvouměsíční cestu vyrazila ve čtvrtek 12. července speciálně upravená dodávka zásobená těmi nejkvalitnějšími potravinami z regionů.     Na pět desítek výrobků oceněných značkou Regionální potravina tak mohou zakoupit obyvatelé napříč celou Českou republikou. 

Celý článek...

Zdravé město Třebíč pořádá Jarní jarmark

jarni jarmark ikona Čerstvé mléčné výrobky, kvalitní hovězí maso, sušenky sladovky nebo třeba solné lampy či vinuté perly. To jen malý výčet z pestré škály zboží, které si lidé budou moci koupit na Jarním jarmarku pořádaném Zdravým městem Třebíč.

Celý článek...

Jak chutná jedovatá ryba Fugu

ryba fugu ikonaTakifugu rubripes neboli čtverzubec patří k japonským kulinářským delikatesám. Snad každý, kdo navštívil Japonsko uvažuje, zda podstoupí riziko spojené s ochutnáním této jedovaté ryby obsahující množství neurotoxinu zvaného tetrodotoxin. Jediná chyba při přípravě čtverzubce fugu může pro milovníky této jedovaté ryby znamenat smrt.

Celý článek...

VIDEO: Pekárna Adélka používat tradiční technologii přípravy těsta

chleb adelka ikona 270x180Pelhřimovská pekárna Adélka nově připravuje své pečivo a chleba tradiční technologií bez použití přídavných látek pro zvyšování chuti či barvy pečiva. Díky návratu k technologii používané za starých časů je teď chuť pečiva z Adélky výraznější a přitom zcela přirozená. Konkrétně se jedná o přípravu těst na omládek k intenzivnímu prokvašení pšeničné mouky.

Celý článek...

Více článků...

Strana 1 z 3

<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Další > Konec >>