Řeznictví a uzenářství Václav Klátil je firma, jejíž historie se datuje od března roku 1991. V současné době je známa i za hranicemi kraje Vysočina a její věhlas se stále rozšiřuje.
Důvodem je vlastní výroba kvalitních a poctivých uzenářských produktů, které jsou vyráběny podle receptů našich předků.
O kvalitě výrobků svědčí i opakované úspěchy na mezinárodních veletrzích Wels 2006 a 2008, kde odborná komise hodnotí uzenářské výrobky z celého světa.Ta udělila panu Klátilovi, který se do soutěže přihlásil se svými výrobky, několik stříbrných a zlatých medailí. Takového úspěchu ještě v této mezinárodní soutěži nikdo z České republiky nedosáhl.
Václav Klátil je česká řeznická celebrita. Do jeho uzenářství v Pacově nedaleko Pelhřimova už si pro klobásy zajeli například Václav Klaus nebo Mirek Topolánek a předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová je tu prý stálou zákaznicí.
Pověst muže, který dělá fantastické klobásky, Václav Klátil na podzim 2010 potvrdil na neoficiálním mistrovství světa řezníků a uzenářů v rakouském Welsu. Jeho papriková Matoušova klobása tam získala zlatou medaili.
Selskou tradici drží v rodině bratr pacovského řezníka, který hospodaří na statku zvaném Matoušova chalupa. Právě odtud mají své jméno klobásky, jež získaly Klátilovi největší slávu. Do krámku v ulici nad pacovským náměstím si pro ně jezdí lidé z celé republiky. Nikde jinde než v městečku na Vysočině zboží vyhlášeného řezníka nekoupíte.