REKLAMA
Czech English French German Italian Spanish
  • Jogurtový koláč s jablky

    Jogurtový koláč s jablky je rychlý recept, do kterého můžete použít nejen podzimní jablíčka ze zahrad Vysočiny. Výborně se pro přípravu koláče hodí také meruňky a hrušky. Rychlá příprava vás odmění skvělou chutí a svěžestí koláče.

     

     Dále 
  • Vopelky - bramborové placky

    Vopelky jsou placky z bramborového těsta, obvykle sypané mákem či mazané povidly. Někdy jsou pojmenovány také jako pekáčky.

     

     Dále 
  • Tradiční křupavý bramborák

    Bramborák (starší název cmunda) je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů, který se připravuje smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšího koření (kmín, pepř, nakrájená cibule) na tuku.   Dále 

Novinky

Pojízdná prodejna plná Regionálních potravin vyjíždí na turné po českých a moravských městech

pojizdna prodejna tour ikonaNa dvouměsíční cestu vyrazila ve čtvrtek 12. července speciálně upravená dodávka zásobená těmi nejkvalitnějšími potravinami z regionů.     Na pět desítek výrobků oceněných značkou Regionální potravina tak mohou zakoupit obyvatelé napříč celou Českou republikou. 

Celý článek...

Osobnosti ochutnali

Mluvčí Radek Tulis prozradil, co na Vysočině ochutnat

tulis radek 270x180Radek Tulis, kterého znají lidé jako tiskového mluvčího města Jihlavy, je milovníkem dobrého jídla a pití. Svých gurmánských favoritů má na Vysočině hned několik. Jak sám prozrazuje jednou z nejlepších vysočinských specialit je prý jakékoliv pivo vařené na Vysočině. To ale nejsou jediné regionální speciality, které má rád. VÍCE SE DOZVÍTE VE VIDEU UVNITŘ ČLÁNKU.

Celý článek...

Hledat

Klíčové slovo marmite Celkem nalezeno výsledků : 2.

Hledat znovu

Výsledky hledání

  1. Marmite dieppoise

    Kategorie: Slovníček kulináře/Slovníček kulináře

    Pokrm z ryb a plodů moře z Normandie (tzv. severská bouillabaisse) na smetanové omáčce se zeleninou, ozdobený mušlemi a krevetami.  Původní recept připravil Pierre Monquet, gastronom z města Dieppe. ...
    Pondělí, 01 Srpen 2011
  2. Marmite

    Kategorie: Slovníček kulináře/Slovníček kulináře

    Litinový nebo hliněný hrnec s nožkami nebo bez nich (podle toho, zda se v něm vaří přímo na ohni či na kamnech), o obsahu do 50 l (velké vývařovny mohou mít marmite o obsahu až 100-500 l).  ...
    Pondělí, 01 Srpen 2011

Parametry hledání
Pouze hledat:


Který z produktů je podle vás nejtypičtější pro Vysočinu?

Přihlašte se prostřednictvím facebooku



VIDEO

Zapojte se i vy

Chcete, aby se o Vašich službách a produktech dozvěděli návštěvníci a registrovaní čtenáři kulinářského portálu Vysočina CHUTNÁ? Kontaktujte nás na info@vysocinachutna.cz. Poskytneme Vám podrobnosti o podmínkách zapojení do unikátního projektu.

Vysočina Chutná na Facebooku