Czech English French German Italian Spanish

O SLOVNÍČKU KULINÁŘE

Správný výběr jídla v restauraci, a nebo bezchybný postup při přípravě chutného pokrmu může být mnohdy složitější, než se na první pohled může zdát. Stačí, když se nám do cesty postaví názvy, které slyšíme poprvé, a nebo neznáme jejich přesný význam. Právě proto jsme pro milovníky dobrého jídla a produktů z Vysočiny připravili SLOVNÍČEK KULINÁŘE, který odhalí i ty nejtajemnější pojmy ze světa kulinářů a gurmánů.
Ve slovníčku vám přinášíme pouze základní pojmy a některé zajímavosti. Úplný kulinářský slovník by musel mít tisíce termínů. Ty, které najdete na našich stránkách, berte jako základ, který můžete společně s námi rozšiřovat i o pojmy z Vysočiny.

Napište nám na: info@vysocinachutna.cz

Tarte Tatin

Nnázev pro jablečný nebo hruškový koláč, který se peče pod plátkem těsta, ale podává karamelizovaný obráceně, je podle receptu sester Tatinových.

VYBÍRÁME ZE SLOVNÍČKU

Pesto

Směs parmazánu, česneku, bazalky, olivového oleje a zpravidla i piniových oříšků, která se používá k ochucení těstovin nebo do italských omáček.

OSOBNOSTI OCHUTNALI

Mluvčí Radek Tulis prozradil, co na Vysočině ochutnat

Radek Tulis, kterého znají lidé jako tiskového mluvčího města Jihlavy, je milovníkem dobrého jídla a pití. Svých gurmánských favoritů má na Vysočině hned několik. Jak sám prozrazuje jednou z nejlepších vysočinských specialit je prý jakékoliv pivo vařené na Vysočině. To ale nejsou jediné regionální speciality, které má rád. VÍCE SE DOZVÍTE VE VIDEU UVNITŘ ČLÁNKU.