Czech English French German Italian Spanish

Recepty

Jogurtový koláč s jablky

Jogurtový koláč s jablky je rychlý recept, do kterého můžete použít nejen podzimní jablíčka ze zahrad Vysočiny. Výborně se pro přípravu koláče hodí také meruňky a hrušky. Rychlá příprava vás odmění skvělou chutí a svěžestí koláče.

 

Celý článek...

Tradiční křupavý bramborák

Bramborák (starší název cmunda) je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů, který se připravuje smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšího koření (kmín, pepř, nakrájená cibule) na tuku. 

Celý článek...

Vopelky - bramborové placky

Vopelky jsou placky z bramborového těsta, obvykle sypané mákem či mazané povidly. Někdy jsou pojmenovány také jako pekáčky.

 

Celý článek...