REKLAMA
Czech English French German Italian Spanish
  • Jogurtový koláč s jablky

    Jogurtový koláč s jablky je rychlý recept, do kterého můžete použít nejen podzimní jablíčka ze zahrad Vysočiny. Výborně se pro přípravu koláče hodí také meruňky a hrušky. Rychlá příprava vás odmění skvělou chutí a svěžestí koláče.

     

     Dále 
  • Vopelky - bramborové placky

    Vopelky jsou placky z bramborového těsta, obvykle sypané mákem či mazané povidly. Někdy jsou pojmenovány také jako pekáčky.

     

     Dále 
  • Tradiční křupavý bramborák

    Bramborák (starší název cmunda) je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů, který se připravuje smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšího koření (kmín, pepř, nakrájená cibule) na tuku.   Dále 

Novinky

Jak chutná jedovatá ryba Fugu

ryba fugu ikonaTakifugu rubripes neboli čtverzubec patří k japonským kulinářským delikatesám. Snad každý, kdo navštívil Japonsko uvažuje, zda podstoupí riziko spojené s ochutnáním této jedovaté ryby obsahující množství neurotoxinu zvaného tetrodotoxin. Jediná chyba při přípravě čtverzubce fugu může pro milovníky této jedovaté ryby znamenat smrt.

Celý článek...

Osobnosti ochutnali

Mluvčí Radek Tulis prozradil, co na Vysočině ochutnat

tulis radek 270x180Radek Tulis, kterého znají lidé jako tiskového mluvčího města Jihlavy, je milovníkem dobrého jídla a pití. Svých gurmánských favoritů má na Vysočině hned několik. Jak sám prozrazuje jednou z nejlepších vysočinských specialit je prý jakékoliv pivo vařené na Vysočině. To ale nejsou jediné regionální speciality, které má rád. VÍCE SE DOZVÍTE VE VIDEU UVNITŘ ČLÁNKU.

Celý článek...

Hledat

Klíčové slovo vůní Celkem nalezeno výsledků : 2.

Hledat znovu

Výsledky hledání

  1. VIDEO: Pekárna Adélka používat tradiční technologii přípravy těsta

    Kategorie: Novinky/Novinky

    ... nabízí nadýchané pečivo s výraznou vůní a poměrně dlouhou vláčností a delší čerstvostí. Dalším novinkou v pelhřimovské pekárně je také standardizace výroby, kdy se všechny suroviny dopravují kontinuálně ...
    Úterý, 03 Leden 2012
  2. Za vůní medu můžete vyrazit do Nového Města

    Kategorie: Novinky/Novinky

    Ve dnech 4.-13.listopadu zavoní v budově Horáckého muzea na Vratislavově náměstí pravý med z Vysočiny. Organizace místních včelařů zde pořádá ji dvanáctý ročník tradiční včelařské výstavy. UVNITŘ ČLÁNKU ...
    Čtvrtek, 03 Listopad 2011

Parametry hledání
Pouze hledat:


Který z produktů je podle vás nejtypičtější pro Vysočinu?

Přihlašte se prostřednictvím facebooku



VIDEO

Zapojte se i vy

Chcete, aby se o Vašich službách a produktech dozvěděli návštěvníci a registrovaní čtenáři kulinářského portálu Vysočina CHUTNÁ? Kontaktujte nás na info@vysocinachutna.cz. Poskytneme Vám podrobnosti o podmínkách zapojení do unikátního projektu.

Vysočina Chutná na Facebooku