Czech English French German Italian Spanish

Jogurtový koláč s jablky

Jogurtový koláč s jablky je rychlý recept, do kterého můžete použít nejen podzimní jablíčka ze zahrad Vysočiny. Výborně se pro přípravu koláče hodí také meruňky a hrušky. Rychlá příprava vás odmění skvělou chutí a svěžestí koláče.

 

hrnec

INGREDIENCE:

  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 kelímek polohrubé mouky 1 na formu
  • 1/2 kelímku krupicového cukru
  • 1/2 kelímku oleje + na formu
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 2 velká jablka

Na drobenku:

  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g másla
  • 80 g krupicového cukru


POČET PORCÍ:

6

hodiny

DOBA PŘÍPRAVY:

10 minut příprava

20 minut pečení

graf 001

OBTÍŽNOST: snadné

penize

PŘIBLIŽNÁ CENA: 30 Kč

POSTUP PŘÍPRAVY:

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

Smíchejte jogurt, mouku, cukr, tuk, kypřicí prášek a vejce.

Těsto rozetřete do vymazané a vysypané koláčové formy o průměru 22 cm a poklaďte okapaným ovocem.

Přísady na drobenku promněte a nasypte ji na koláč.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 minut, až drobenka zezlátne.

kolac jogurtovy s jablky


DOPORUČUJEME:

Lehkou a nadýchanou chuť koláče ještě zvýrazníte přidáním lžičky zakysané smetany na talíř, na kterém budete koláč servírovat. Každý si podle své chuti může sladký kousek doplnit namočením ve smetaně.