REKLAMA
Czech English French German Italian Spanish
  • Jogurtový koláč s jablky

    Jogurtový koláč s jablky je rychlý recept, do kterého můžete použít nejen podzimní jablíčka ze zahrad Vysočiny. Výborně se pro přípravu koláče hodí také meruňky a hrušky. Rychlá příprava vás odmění skvělou chutí a svěžestí koláče.

     

     Dále 
  • Vopelky - bramborové placky

    Vopelky jsou placky z bramborového těsta, obvykle sypané mákem či mazané povidly. Někdy jsou pojmenovány také jako pekáčky.

     

     Dále 
  • Tradiční křupavý bramborák

    Bramborák (starší název cmunda) je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů, který se připravuje smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšího koření (kmín, pepř, nakrájená cibule) na tuku.   Dále 

Novinky

V Telči se dozvíte, jak se liší rakouská a česká kuchyně

sousede na taliri ikona 270x180Sousedé na talíři, Die Nachbarn auf dem Teller, je název výstavy, která v těchto dnech doputovala do Telče. V městské galerii Hasičský dům můžete poznat historii, společné i rozdílné rysy gastronomického umění jižní Moravy, Horácka a Dolního Rakouska od druhé poloviny 19. století po dnešek. Potrvá až do 8. ledna 2012.

Celý článek...

Osobnosti ochutnali

Mluvčí Radek Tulis prozradil, co na Vysočině ochutnat

tulis radek 270x180Radek Tulis, kterého znají lidé jako tiskového mluvčího města Jihlavy, je milovníkem dobrého jídla a pití. Svých gurmánských favoritů má na Vysočině hned několik. Jak sám prozrazuje jednou z nejlepších vysočinských specialit je prý jakékoliv pivo vařené na Vysočině. To ale nejsou jediné regionální speciality, které má rád. VÍCE SE DOZVÍTE VE VIDEU UVNITŘ ČLÁNKU.

Celý článek...

Hledat

Klíčové slovo marmite Celkem nalezeno výsledků : 2.

Hledat znovu

Výsledky hledání

  1. Marmite dieppoise

    Kategorie: Slovníček kulináře/Slovníček kulináře

    Pokrm z ryb a plodů moře z Normandie (tzv. severská bouillabaisse) na smetanové omáčce se zeleninou, ozdobený mušlemi a krevetami.  Původní recept připravil Pierre Monquet, gastronom z města Dieppe. ...
    Pondělí, 01 Srpen 2011
  2. Marmite

    Kategorie: Slovníček kulináře/Slovníček kulináře

    Litinový nebo hliněný hrnec s nožkami nebo bez nich (podle toho, zda se v něm vaří přímo na ohni či na kamnech), o obsahu do 50 l (velké vývařovny mohou mít marmite o obsahu až 100-500 l).  ...
    Pondělí, 01 Srpen 2011

Parametry hledání
Pouze hledat:


Který z produktů je podle vás nejtypičtější pro Vysočinu?

Přihlašte se prostřednictvím facebooku



VIDEO

Zapojte se i vy

Chcete, aby se o Vašich službách a produktech dozvěděli návštěvníci a registrovaní čtenáři kulinářského portálu Vysočina CHUTNÁ? Kontaktujte nás na info@vysocinachutna.cz. Poskytneme Vám podrobnosti o podmínkách zapojení do unikátního projektu.

Vysočina Chutná na Facebooku