REKLAMA
Czech English French German Italian Spanish
  • Jogurtový koláč s jablky

    Jogurtový koláč s jablky je rychlý recept, do kterého můžete použít nejen podzimní jablíčka ze zahrad Vysočiny. Výborně se pro přípravu koláče hodí také meruňky a hrušky. Rychlá příprava vás odmění skvělou chutí a svěžestí koláče.

     

     Dále 
  • Vopelky - bramborové placky

    Vopelky jsou placky z bramborového těsta, obvykle sypané mákem či mazané povidly. Někdy jsou pojmenovány také jako pekáčky.

     

     Dále 
  • Tradiční křupavý bramborák

    Bramborák (starší název cmunda) je tradiční pokrm většiny slovanských a germánských národů a Maďarů, který se připravuje smažením tenké vrstvy těsta z jemně nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, česneku, soli a majoránky, případně mléka a dalšího koření (kmín, pepř, nakrájená cibule) na tuku. 

     Dále 

Novinky

Za vůní medu můžete vyrazit do Nového Města

med ikona 270x180Ve dnech 4.-13.listopadu zavoní v budově Horáckého muzea na Vratislavově náměstí pravý med z Vysočiny. Organizace místních včelařů zde pořádá ji dvanáctý ročník tradiční včelařské výstavy. UVNITŘ ČLÁNKU NAJDETE PROGRAM CELÉ AKCE.

Celý článek...

Osobnosti ochutnali

Mluvčí Radek Tulis prozradil, co na Vysočině ochutnat

tulis radek 270x180Radek Tulis, kterého znají lidé jako tiskového mluvčího města Jihlavy, je milovníkem dobrého jídla a pití. Svých gurmánských favoritů má na Vysočině hned několik. Jak sám prozrazuje jednou z nejlepších vysočinských specialit je prý jakékoliv pivo vařené na Vysočině. To ale nejsou jediné regionální speciality, které má rád. VÍCE SE DOZVÍTE VE VIDEU UVNITŘ ČLÁNKU.

Celý článek...

Školní jídelna Třebíč je ve finále soutěže „O nejlepší český oběd“

obed ikona 270x180Druhý ročník celostátní soutěže jídelen s názvem „O nejlepší český oběd“ zná už své finalisty jak v českém tak v moravském kole. Centrální školní jídelna Třebíč uspěla v prvním semifinále a probojovala do finále moravského kola, které proběhne 23. srpna.

 

První semifinále soutěže probíhalo korespondenčně. Jídelna měla za úkol připravit soutěžní menu, které se běžně v jídelně vaří a dodržet cenový limit pro školní stravování. Uspěla s výběrem:  polévka jáhlová se zeleninou a droždím, hlavní chod: kuřecí stehno na rozmarýnu, špenátová nádivka a zeleninový salát.

„V dalším finálovém klání čeká třebíčskou jídelnu nelehký úkol. Během stanoveného času budou pracovníci jídelny vařit a servírovat odborné porotě své menu, které musí splňovat atributy zdravého školního stravování. V hodnotící porotě zasednou zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy nebo Společnosti pro výživu, která soutěž pořádá,“ uvedla Olga Johanidesová z krajského odboru školství, mládeže a sportu.

První čtyři jídelny z moravského kola postoupí do celorepublikového finále, které je plánováno na 27. října 2011 v Praze, kde je doplní nejlepší jídelny z české části. Cílem soutěže je ukázat dětem i široké veřejnosti, že ve školních jídelnách se vaří nejenom zdravě, ale hlavně chutně.

Centrální školní jídelna Třebíč - Zařízení školního stravování pod vedením Drahomíry Trnčíkové, zřizované Městem Třebíč, s téměř největší výrobní a odbytovou kapacitou v našem kraji. Centrální jídelna stravuje převážně žáky středních škol z Třebíče, školáky základních škol a zabezpečuje stravovací služby pro třebíčskou veřejnost.

Který z produktů je podle vás nejtypičtější pro Vysočinu?

Přihlašte se prostřednictvím facebooku



VIDEO

Zapojte se i vy

Chcete, aby se o Vašich službách a produktech dozvěděli návštěvníci a registrovaní čtenáři kulinářského portálu Vysočina CHUTNÁ? Kontaktujte nás na info@vysocinachutna.cz. Poskytneme Vám podrobnosti o podmínkách zapojení do unikátního projektu.

Vysočina Chutná na Facebooku