Správný výběr jídla v restauraci, a nebo bezchybný postup při přípravě chutného pokrmu může být mnohdy složitější, než se na první pohled může zdát. Stačí, když se nám do cesty postaví názvy, které slyšíme poprvé, a nebo neznáme jejich přesný význam. Právě proto jsme pro milovníky dobrého jídla a produktů z Vysočiny připravili SLOVNÍČEK KULINÁŘE, který odhalí i ty nejtajemnější pojmy ze světa kulinářů a gurmánů.
Ve slovníčku vám přinášíme pouze základní pojmy a některé zajímavosti. Úplný kulinářský slovník by musel mít tisíce termínů. Ty, které najdete na našich stránkách, berte jako základ, který můžete společně s námi rozšiřovat i o pojmy z Vysočiny.
Napište nám na: info@vysocinachutna.cz
Významný francouzský gastronom, vlastním jménem Maurice Edmond Sailland (1872-1956) - svůj pseudonym si vybral podle tehdejších trendů favorizující ruský vliv (koncovka "sky": proč ne "sky", což přeloženo do latiny znamená "cur non sky").