Czech English French German Italian Spanish

O SLOVNÍČKU KULINÁŘE

Správný výběr jídla v restauraci, a nebo bezchybný postup při přípravě chutného pokrmu může být mnohdy složitější, než se na první pohled může zdát. Stačí, když se nám do cesty postaví názvy, které slyšíme poprvé, a nebo neznáme jejich přesný význam. Právě proto jsme pro milovníky dobrého jídla a produktů z Vysočiny připravili SLOVNÍČEK KULINÁŘE, který odhalí i ty nejtajemnější pojmy ze světa kulinářů a gurmánů.
Ve slovníčku vám přinášíme pouze základní pojmy a některé zajímavosti. Úplný kulinářský slovník by musel mít tisíce termínů. Ty, které najdete na našich stránkách, berte jako základ, který můžete společně s námi rozšiřovat i o pojmy z Vysočiny.

Napište nám na: info@vysocinachutna.cz

Baklava

Oříškový, mandlový či pistáciový závin máčený v sirupu, medu a citronové šťávě tradičně podávaný na Balkáně a v zemích přední Asie.

VYBÍRÁME ZE SLOVNÍČKU

Sushi

Společné označení pro různě připravovanou zpravidla syrovou rybu (plátek) s rýží (slepenou do určitého tvaru). Maki Sushi označuje rybu zabalenou s rýží v mořské řase, Tekkamaki Sushi zase označuje sushi, kde je v rýži zabalen syrový tuňák.

OSOBNOSTI OCHUTNALI

Mluvčí Radek Tulis prozradil, co na Vysočině ochutnat

Radek Tulis, kterého znají lidé jako tiskového mluvčího města Jihlavy, je milovníkem dobrého jídla a pití. Svých gurmánských favoritů má na Vysočině hned několik. Jak sám prozrazuje jednou z nejlepších vysočinských specialit je prý jakékoliv pivo vařené na Vysočině. To ale nejsou jediné regionální speciality, které má rád. VÍCE SE DOZVÍTE VE VIDEU UVNITŘ ČLÁNKU.