Správný výběr jídla v restauraci, a nebo bezchybný postup při přípravě chutného pokrmu může být mnohdy složitější, než se na první pohled může zdát. Stačí, když se nám do cesty postaví názvy, které slyšíme poprvé, a nebo neznáme jejich přesný význam. Právě proto jsme pro milovníky dobrého jídla a produktů z Vysočiny připravili SLOVNÍČEK KULINÁŘE, který odhalí i ty nejtajemnější pojmy ze světa kulinářů a gurmánů.
Ve slovníčku vám přinášíme pouze základní pojmy a některé zajímavosti. Úplný kulinářský slovník by musel mít tisíce termínů. Ty, které najdete na našich stránkách, berte jako základ, který můžete společně s námi rozšiřovat i o pojmy z Vysočiny.
Napište nám na: info@vysocinachutna.cz
Á l'armoricaine je způsob úpravy plodů moře s omáčkou s krevetami nebo langustami, do které je přidán česnek, tomaty a olivový olej, také někdy nazývaný à l'américaine. Ve skutečnosti byl tento recept připraven v Paříži šéfkuchařem původem z jižní Francie a nemá nic společného s Amerikou ani s Bretaní (pozn.: Armorica je starý název pro Bretaň).