Správný výběr jídla v restauraci, a nebo bezchybný postup při přípravě chutného pokrmu může být mnohdy složitější, než se na první pohled může zdát. Stačí, když se nám do cesty postaví názvy, které slyšíme poprvé, a nebo neznáme jejich přesný význam. Právě proto jsme pro milovníky dobrého jídla a produktů z Vysočiny připravili SLOVNÍČEK KULINÁŘE, který odhalí i ty nejtajemnější pojmy ze světa kulinářů a gurmánů.
Ve slovníčku vám přinášíme pouze základní pojmy a některé zajímavosti. Úplný kulinářský slovník by musel mít tisíce termínů. Ty, které najdete na našich stránkách, berte jako základ, který můžete společně s námi rozšiřovat i o pojmy z Vysočiny.
Napište nám na: info@vysocinachutna.cz
Italský název pro studené předkrmy nebo chuťovky (ital. "pasto" = jídlo a lat. "ante" = před), běžně se podávají olivy, parmská šunka na tyčince grissini, nakládaná zelenina, houby, sluncem sušená rajčata v olivovém oleji apod. (cf. tapas).